Hotel Warmiński

Hotel Warmiński

3.55 Ocena 21 użytkowników
Adres:
ul. Kołobrzeska 1
10-442 Olsztyn, warminsko-mazurskie
Liczba gości: 130
Liczba noclegów: brak danych
Telefon: (89) 522 14 00
Strona www: http://www.hotel-warminski.com.pl

Zapraszamy do skorzystania z naszej bogatej oferty weselnej.
Zorganizujemy przyjęcie, które na długo pozostanie w Państwa pamięci. Pracownicy udzielą wskazówek dotyczących skomponowania odpowiedniego menu, polecą usługi firm zewnętrznych przy doborze fotografa, kamerzysty, muzyki, dekoracji sali czy kościoła. Dysponujemy wygodnymi salami na organizację przyjęcia weselnego lub uroczystego obiadu.
Zapraszamy do sali Dębowej (od 70 do 130 osób), restauracji Bon Appétit (do 100 osób), połowy sali restauracyjnej (50 osób) oraz Restauracji Atelier (obiad weselny dla 20 osób).

Dla Nowożeńców apartament w noc poślubną - GRATIS, a z myślą o Gościach weselnych przygotowaliśmy specjalne ceny zakwaterowania.

MENU WESELNE - OFERTA 2010
Powitanie chlebem i solą oraz winem musującym – GRATIS
I DANIE GORĄCE
Do wyboru jedna z zup:
Domowy rosół z makaronem, marchewką i natką pietruszki
Bulion po królewsku z krojonym omletem, mięsem drobiowym i marchewką
Consome drobiowo – cielęce z łazankami i marchewką
Rosół z kołdunami
Krem z pomidorów z parmezanem i ziołami
Krem jarzynowy z podgrzybkiem i bekonem
Krem ze świeżych ogórków z musem łososiowym i grzankami
Zupa gulaszowa z kminkiem
Zupa grzybowa z łazankami
Flaki wolowe
Żurek na białej kiełbasie z jajkiem
Kwaśnica z suszonym grzybkiem
Do wyboru jedno z dań:
Szynka duszona na kapuście z boczkiem i koperkiem
Pieczeń wieprzowa duszona z buraczkami
Zawijas schabowy z pieczarkami i z serem
Eskalopki z indyka na grillowanych warzywach
Pieczona pierś z indyka w sosie grzobowym
Pieczona pierś z indyka nadziewana bekonem i suszonymi pomidorami w sosie pieczeniowym
Zrazy z indyka z wędzoną szynką i śliwką duszone z marchewką
Zrazy wołowe po staropolsku na zasmażanych buraczkach
Polędwiczka wieprzowa w sosie z kurek
Kaczka pieczona luzowana z pieczonym jabłkiem i borówką *
Kotlet schabowy na kapuście z bekonem i koperkiem
Filet z kurczaka panierowany w płatkach kukurydzianych
Gulasz wołowy lub wieprzowy z grzybami i warzywami
Pierś z kurczaka w pomidorach
Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem i zapiekana z parmezanem
Kotlet de Volaille
Pierś z gęsi na modrej kapuście *
Dodatki do wyboru:
Ziemniaki pieczone z ziołami i czosnkiem
Ziemniaki smażone z chrupiącym bekonem
Ziemniaki z wody
Ryż z warzywami
Babka ziemniaczana
***
Warzywa gotowane na parze z masełkiem
Zestaw surówek
II DANIE GORĄCE
Do wyboru trzy rodzaje mięs + warzywa
Półmisek pieczonych i grillowanych mięs:
- szaszłyk staropolski
- luzowane i grillowanie udko z kurczaka
- faszerowane udko z kurczaka
- stek z karkówki
- pieczarka faszerowana
Warzywa z grilla: papryka, cukinia, bakłażan, pieczarki, cebula, kukurydza w kolbach
III DANIE GORĄCE
Do wyboru jedno z dań:
Pieczone indyki nadziewane pieczarkami i papryką
Pieczone kaczki nadziewane kaszą i podrobami
Szynka pieczona w całości
Pieczony prosiak faszerowany kaszą i podrobami
Pieczony dzik
Boeuf Strogonow z pieczywem lub z kluseczkami
Wątróbka z jabłkiem i majerankiem
Polędwiczki wieprzowe po chińsku
IV DANIE GORĄCE
Do wyboru jedno z dań:
Barszcz z pasztecikiem
Barszcz z krokietem mięsnym
Barszcz z kołdunami
Żur z jajkiem i białą kiełbasą
PRZYSTAWKI NA ZIMNO W STOLE - RYBY
Do wyboru trzy rodzaje:
Szczupak faszerowany z warzywami i koperkiem
Terrine z pstrąga z musem łososiowym
Rolada z sandacza nadziewana ogonami rakowymi *
Rolada rybna z kaparami i oliwkami
Tilapia w kwaśnej marynacie
Panga w sosie greckim
Tatar z wędzonego łososia na razowym pieczywie *
Rożki z wędzonego łososia z kremem chrzanowym
Roladki z łososia i paluszków krabowych
Śledź w oleju z czerwoną cebulką
Śledź z marynowanymi grzybami
Śledź w kwaśnej śmietanie z jabłkiem
Wędzone ryby: łosoś, pstrąg, węgorz, jesiotr *
PRZYSTAWKI NA ZIMNO W STOLE
(PÓŁMISKI MIĘS PIECZONYCH WŁASNEGO WYROBU)
Do wyboru trzy rodzaje:
Rolada wieprzowa z pieczarkami i papryką
Rostbef po angielsku w czerwonym winie z warzywami *
Polędwiczka wieprzowa w ziołach
Rolada z kurczaka, wieprzowiny i podgrzybków
Galantyna drobiowa z omletem i wątróbką
Pieczona pierś indyka z morelą i śliwką
Schab pieczony po toksańsku (w ziołach)
Kaczka pieczona po strasbursku (z wątróbką i pieczarkami) *
Karkówka pieczona z czosnkiem i majerankiem
PRZYSTAWKI NA ZIMNO W STOLE
(PÓŁMISKI MIĘS WĘDZONYCH WŁASNEGO WYROBU)
Do wyboru trzy rodzaje:
Schab
Szynka
Pierś z indyka
Boczek
Karkówka
Rostbef
PRZYSTAWKI NA ZIMNO W STOLE – SAŁATY I SAŁATKI
Do wyboru trzy rodzaje:
Sałata z rukolą, gorgonzolą i grzankami
Sałata ze szparagami i jajkiem przepiórczym
Sałata z łososiem i krewetkami
Sałata z grillowanym kurczakiem w sosie salsa
Sałatka włoska (jarzynowa)
Sałatka grecka
Sałatka nicejska (z tuńczykiem)
Sałatka caprese (z pomidorami i mozzarellą)
Sałatka z kurczakiem, ryżem i ananasem
Sałatka z marynowanych pieczarek, papryki i ogórka
Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą
Sałatka kartoflana
PRZYSTAWKI NA ZIMNO W STOLE – RÓŻNE
Do wyboru trzy rodzaje:
Szparagi zawijane z szynką
Pasztet wieprzowy z grzybami
Pasztet drobiowy z pistacjami
Pasztet z warzywami
Pasztet wegetariański
Tatar wołowy *
Jajka faszerowane
DODATKI
Sosy
Marynaty
Pieczywo mieszane
Masło
Koszt: około 150 zł/os.
Dania zaznaczone „*” mogą podwyższyć końcową kwotę,
Napoje zimne, alkohole, ciasta, owoce, tort – w gestii zamawiającego,
Dodatkowo płatne: wystrój sali, okrągłe stoły, pokrowce na krzesła.

Na Państwa życzenie przygotujemy dekorację sali na każde przyjęcie weselne.Dysponujemy m.in. balonami dekoratorskimi, tiulami, kokardami, pokrowcami na krzesła i innymi niezbędnymi dodatkami. Nasze arażacje wykonujemy z tkanin, balonów, kwiatów sztucznych i żywychw oryginalnych zestawieniach. Koszt dekoracji ustalamy indywidualnie na miejscu.

Cennik

Cennik usług nie został jeszcze ustalony.
  • Skontaktuj się z właścicielem, w celu uzyskania dodatkowych informacji
  • Przejdź do strony domowej lokalu

Lokalizacja